Om oss

Foreningen ble stiftet i 1990, under en vårkveld var det Bjørn, Per Ole, Tore og Jan-Åge som  overnattet i hubroens rike i de dype Drangedals-skoger. Da ble ideen til Helle Naturfoto dannet og selvsagt måtte hubroen være æresmedlem siden den var hoved-individet på foreningens første treff. Senere har foreningen vokst jevnt   og består av 18 relativt aktive naturfotografer pr. 2017.

For noen av oss er foto en hobby, mens det for andre av oss er en altoppslukende fritidsinteresse. Medlemmene er bosatt i Kragerø, Drangedal, Gjerstad og Grenland, hvor mange av de bildene vi har er hentet fra.

Vi er mye ute i skog og mark, og motivene varierer mellom ren landskapsfotografering, dyrebilder, makrobilder, fuglebilder, blomster, og langt ut i stjernehimmelen. Bilder fra nærmiljøet har en del av oss også rikelig med. (lokal historikk.)

Vi har tilsammen flere hundre tusen bilder, som er i mer eller mindre godt organiserte arkiv. Noen av medlemmene er også aktive naturfilmere.

Vi fotograferte for det meste med diasfilm frem til 2006, men alle medlemmene bruker nå digitale kameraer av ypperste kvalitet.

Utover høsten og vinteren møtes vi jevnlig for å se på resultatene fra medlemmenes fotosesong. Da gir vi kritikk / ros til bildene. Vi diskuterer bla. fototeknikk, naturspørsmål, nye prosjekter og erfaringer fra fototurer.

Vi har også hatt flere vellykkede fellesturer, bla. annet til Helgelandskysten, Runde, Gotland og Øland.

I  2005 gav vi ut en bok i samarbeid med Kragerø Turistforening, "På tur i Kragerø"

Boka ble svært godt mottatt og vi måtte snart trykke opp et nytt opplag, boka er nå utsolgt.

I 2010 gav vi ut boka "På tur  i Gjerstadskogane - Gautefallheia" i samarbeid med Havrefjell Turlag og Kragerø Turistforening. Den boka ble også populær og måtte snart trykkes opp i nytt opplag. Ved vinteren 2014 finnes det fortsatt noen igjen av andre opplag i butikkene.

Flere av medlemmene har utgitt bøker, et par eksempler er "Kragerø i bilder" og "Grenlandsboka"


For å bli medlem i Helle Naturfoto er det en forutsetning at man har en naturfoto eller naturfilm interesse over gjennomsnittet og en god forståelse for naturens ve og vel.

Det er viktig for oss at all naturfotografering foregår på naturens premisser!

Det er selvsagt mulig å besøke oss på naturfotokveldene uformelt også, ta kontakt og ta med bilder eller naturfilm!

Ta kontakt! Velkommen!

Ønsker dere bilder eller annen info om Helle Naturfoto, må dere gjerne ta kontakt.


Se bilder og tekst fra vårt 25 års jubileum her . . Noen av Helle Naturfoto's medlemmer tatt i forbindelse med en utstilling vi hadde i 2010, i det internasjonale biomangfoldåret.

Her fokuserte vi på det rike biologiske mangfoldet vi har i Kragerø